Tvoja Ljekarna - Najjeftinija i najveća internet ljekarna u Hrvatskoj.

Podrška, pon-pet 7.00-15.30 023 220 000

Colosal tablete hrana za posebne medicinske potrebe

Colosal tablete hrana za posebne medicinske potrebe


Proizvođač: Pontus Pharma

23,00 €

KOLIČINA:

OPIS PROIZVODA
Glavni je izvor energije stanica debelog crijeva (kolonocita), potiče metabolizam i njihovo fiziološko sazrijevanje te igra ključnu ulogu u održavanju cjelovitosti sluznice i u procesima zacjeljivanja lezija na crijevima; potiče reapsorpciju vode i natrija u crijevima; pomaže u snižavanju crijevnog pH stvaranjem nepovoljnog okruženja za razvoj patogenih bakterija.
Klinička iskustva pokazuju da, kod pacijenata sa staničnom neravnotežom koja utječe na debelo crijevo, dodatak maslačne kiseline značajno poboljšava simptome kao što su proljev, bolovi u trbuhu i opća malaksalost.
Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crijevu odraslih i djece. Broj bifidobakterija opada s godinama i s pogoršanjem zdravlja. Populaciju bakterije Bifidobacterium bifidum koja živi u ljudskom crijevu mogu uništiti brojni čimbenici povezani s načinom života, zdravstvenim uvjetima pojedinca i okolišem.

Prednosti integracije bifidobakterija su:
sprječavanje kolonizacije crijeva neprijateljskim patogenim bakterijama i kvascima s kojima se bifidobakterije natječu za hranjive sastojke;proizvodnja octene i mliječne kiseline koje snižavaju pH crijeva i tako područje čine nenaseljivim za druge bakterije;
zaustavljanje bakterija koje mogu pretvoriti prehrambene nitrate u potencijalno opasne nitrite;
dobra prilagodba bifidobakterija može pomoći u rješavanju probleme zatvora i poboljšati rad crijeva...

Fruktooligosaharidi su složeni ugljikohidrati, prirodni šećeri u obliku polimera, a nalaze se u malim količinama u raznim biljkama.
Zajedno s ostalim škrobnim oligosaharidima poput inulina, fruktooligosaharidi su gotovo potpuno neprobavljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.
Ne sadrži gluten.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE
Preporučuje se uzimati jednu do dvije tablete na dan, ujutro prije jela ili alternativno možete uzimati jednu ujutro i jednu navečer prije spavanja. Važno je slijediti propisane savjete svog liječnika.
Tablete se ne smije žvakati ni lomiti.

KOLIČINA 30 tableta