TVOJA LJEKARNA - NAJVEĆI TJEDNI POPUSTI

LIFETIME MAGNEZIJ CITRAT KIDS

LIFETIME MAGNEZIJ CITRAT KIDS


Proizvođač: TWINLAB

129,99 kn

Količina:
OPIS PROIZVODA
Magnezij je esencijalni mineral koji je dio enzimatskih sustava cjelokupnog organizma. Sudjeluje u metabolizmu energije, kontrakciji mišića, prijenosu živčanog sustava i regulaciji hormonske ravnoteže.
Navedeni procesi odgovorni su za homeostazu ljudskog tijela pa je prema tome magnezij vrlo važan za zdravlje. Osim što je kofaktor brojnih enzima on se kao građevni element nalazi najvećim dijelom u kostima i zubima i manjim dijelom u mekim tkivima i mišićima.
Deficit magnezija teško je izbjeći ako se uzme u obzir da ga u hrani ima vrlo malo jer su tla siromašna njime, a stres, koji je sveprisutan u današnje vrijeme i znojenje pogoduju gubitku magnezija.
Starenjem se rizik za deficit povećava jer se magnezij prirodno slabije apsorbira u toj dobi.
Simptomi nedostatka magnezija su: umor, slabost, grčenje mišića, razdražljivost, depresija, nervoza i ošamućenost.
Znanstveno je dokazano da je magnezij jako važan za kardiovaskularno zdravlje, prvenstveno zdravlje srca.
Magnezij stabilizira nepravilan rad srca, snižava visoki krvni tlak, sprječava grušanje krvi u već začepljenim žilama čime je omogućena bolja opskrba stanica kisikom i pomaže regulaciji kolesterola.
Magnezij citrat je vrlo je učinkovit kod snižavanja visokog krvnog tlaka jer simultano djeluje na njegove uzroke kao što su sužene krvne žile, manjak kalija (regulira apsorpciju kalija), neravnoteža inzulina.
Kao dio metabolizma energije magnezij je važan i za regulaciju glukoze u krvi pa se njegovo pozitivno djelovanje očituje i kod osoba za dijabetesom.
Magnezij povoljno djeluje i na zdravlje mišićno-koštanog sustav i umanjuje probleme sa bolnim kostima, zglobovima i opušta mišiće. Magnezij je iznimno važan za zdravlje živčanog sustava.

SASTOJCI
magnezijve soli limunske kiseline (magnezijev citrat)

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1/4 čajne žlice=1,25 g): magnezij (kao magnezijeve soli limunske kiseline) 200 mg (53% PU*)

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE
Za djecu stariju od 3 godine ili odrasle otopiti 1/4 čajne žlice (1,25g) na dan, u vodi, soku ili nekom drugom napitku ili po preporuci stručne osobe.

UPOZORENJE
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.