Tvoja Ljekarna - Najjeftinija i najveća internet ljekarna u Hrvatskoj.

Podrška, pon-pet 7.00-15.30 023 220 000

Uvjeti korištenja

Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici www.tvojaljekarna.com posjetitelj pristaje na uvjete korištenja.


Opći uvjeti korištenja

Web stranica www.tvojaljekarna.com je u vlasništvu Zdravstvene ustanove Ljekarne Kaštel Farm. Opći uvjeti korištenja vrijede za sve posjetitelje i korisnike. Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici www.tvojaljekarna.com posjetitelj i korisnik pristaju na uvijete korištenja. Registracijom na web stranici posjetitelj postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje, informiranje o proizvodima i kupovinu ponuđenih artikala. Sve informacije dostupne na web www.tvojaljekarna.com su isključivo informativnog karaktera i ne smiju se koristiti za komercijalne svrhe.


Registracija

Kupac mora biti registriran na www.tvojaljekarna.com kako bi izvršio kupnju. Prilikom registracije od Kupca se zahtijeva da unese e-mail adresu i lozinku. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu kako bih Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijavi se".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravili ste lozinku?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa.

Nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.


Članak 1.

Prodavatelj

Zdravstvena ustanova Ljekarna Kaštel Farm se dalje u uvjetima korištenja naziva Prodavatelj, a kupac na web stranici www.tvojaljekarna.com je Potrošač (Kupac). Prodavatelj robe je Zdravstvena ustanova Ljekarna Kaštel Farm, Trg K. A. Stepinca 9, 23420 Benkovac, OIB 53699062508.

Web stranica www.tvojaljekarna.com i pripadajuća internet ljekarna (web ljekarna, online ljekarna) u vlasništvu je Zdravstvene ustanove Ljekarne Kaštel Farm.

Narudžbe u web trgovini Ljekarne Kaštel Farm mogu napraviti samo punoljetne osobe.


Članak 2.

Odgovornost

Web stranica www.tvojaljekarna.com nije zamjena za liječnički pregled, ljekarničke konzultacije niti smije služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko ste trudni, dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.tvojaljekarna.com vode na drugu stranicu, a da ta stranica nije u vlasništvu Ljekarne Kaštel Farm ili nije odobrena za povezivanje stranice s našom online ljekarnom (web ljekarna) www.tvojaljekarna.com kao Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama niti se na njih odnose ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem web stranice www.tvojaljekarna.com smatra se da ste suglasni da www.tvojaljekarna.com niti Ljekarna Kaštel Farm neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.tvojaljekarna.com.


Članak 3.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.tvojaljekarna.com su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, uputa proizvoda ili iz brošura proizvođača proizvoda. Ova web stranica sadrži informacije treće strane (proizvođača ili distributera ovlaštenih za prodaju navedenih proizvoda) i veze do drugih Internet stranica nad kojima Ljekarna Kaštel Farm nema kontrolu. Fotografije su preuzete od proizvođača i ne moraju nužno biti identične. Fotografije su identične ili slične navedenom proizvodu, ali zadržavamo pravo pogreške. Sve informacije o preparatima, uključujući fotografije, na stranici www.tvojaljekarna.com, mogu sadržavati greške ili netočnosti.

Ljekarna Kaštel Farm nije odgovorna niti za točnost niti za bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije.

Ljekarna Kaštel Farm uložit će razuman napor kako bi se na navedenoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovorna za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na www.tvojaljekarna.com stranicu koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. Ljekarna Kaštel Farm neće biti odgovorna ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.tvojaljekarna.com ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

Ljekarna Kaštel Farm zadržava pravo izmjene sadržaja ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga, i neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Sve cijene izražene su u eurima, PDV je uključen u cijenu.

Ukoliko određeni artikal ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Potrošač je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo uz predočenje jamstvenog lista i računa potrošač može ostvariti svoja prava.


Članak 4.

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na dva načina:

 • 1. Kreditnim ili debitnim karticama
  Mogućnost obročnog plaćanja

  PBZ card
     Maestro i Visa: 2 - 6 rata

  Erste Card Club
     Diners: 2 - 6 rata (min. iznos 30,00 €)

  ZABA
     Visa debit: 2 - 12 rata (min. 100,00 €, max. 8000,00 €)

 • 2. Pouzećem

Obročno plaćanje moguće je American Express i Diners Club karticama na 2-6 rata. Minimalni iznos nije određen. Izbornik za broj rata, pojavit će se nakon što unesete podatke o kartici, odnosno kad sustav prepozna vrstu kartice.

1. Plaćanje kreditnim karticama obavljate na siguran način preko WsPay Payment Gateway servisa za Internet naplatu (http://www.wspay.info) koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba. Vaša kreditna kartica će biti terećena u trenutku kada pošiljka bude spremna za slanje. Sigurnosni programi koji se koriste prilikom kupnje su: American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, Verified by Visa i MasterCard SecureCode™.

Unos i prijenos osobnih podataka putem WsPay sustava

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama:

2. Odaberete li opciju plaćanja pouzećem, pošiljku ćete platiti dostavljaču prilikom preuzimanja.


Članak 5.

Izjava o sigurnosti plaćanja

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.


Članak 6.

Dostava

Narudžbe ćemo poslati u roku od 2-4 radna dana ne uključujući subote, nedjelje i praznike te ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikala.

Ukoliko odabrani proizvod nećemo moći isporučiti u navedenom roku ili uopće obavjestit ćemo Vas o tome pravovremeno pri čemu možete odlučiti da li želite prekinuti isporuku.

Novac s Vaše kartice neće biti povučen do trenutka slanja narudžbe dostavnom službom.

Pošiljke dostavljamo Hrvatskom poštom, DPD ili GLS dostavnom službom.

Dostava će biti obavljena u roku 2-5 radna dana nakon slanja paketa osim subote, nedjelje i praznika. Otoci imaju poseban raspored po danima.

Raspored po otocima https: //gls-group.eu/HR/hr/dostava-na-otoke

Ljekarna Kaštel Farm ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Prije preuzimanja pošiljke od dostavljača (kurira) molim da se provjeri pošiljka te se ne preuzima ako su artikli oštećeni ili umanjenje vrijednosti. U suprotnom reklamacije i prigovori neće biti uvaženi.

Za iznos narudžbe veći od 50 € trošak dostave je besplatan za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Za iznos narudžbe veći od 80 € trošak dostave je besplatan za sva mjesta u Republici Sloveniji.

Dostava je besplatna kod preuzimanja pošiljke u ljekarni.

Za iznos manji od 50 € trošak dostave snosi kupac i iznosi 4 € (PDV uključen u cijenu) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Za iznos manji od 80 € trošak dostave snosi kupac i ona iznosi 7 € (PDV uključen u cijenu) za sva mjesta u Republici Sloveniji.


Članak 7.

Reklamacije, prigovori, raskid ugovora i povrat robe

1) Prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 72., Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

3) Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

4) Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora iz stavka 1. ovog ugovora obavjestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora, ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor, na e-mail: info@tvojaljekarna.com ili na adresu: Ljekarna Kaštel Farm, Trg K. A. Stepinca 9, 23420 Benkovac.

U slučaju elektroničkog raskida ugovora prodavatelj je dužan obavjestiti potrošača o primitku izjave o raskidu ugovora.

U slučaju osobne predaje raskida ugovora na adresu ljekarne, potrošač (kupac) će dobiti pismenu potvrdu o primitku.

5) Iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz stavka 1. ovog članka, strane nisu dužne ispuniti svoje obveze iz ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija i ugovora sklopljenog na daljinu.

6) U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila u istoj vrijednosti i količini.

7) Iskoristi li potrošač pravo na jednostrani raskid ugovora, mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana, sukladno stavku 1. ovog članka. Primljeni artikl potrošač mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili se smanjila vrijednost a da za to nije kriv potrošač (kupac).

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom te prodavatelj nije odgovoran i neće vratiti plaćena sredstva ili prihvatiti povrat oštećenog artikla, osim kod onoga koje je oštećeno u procesu utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je prodavatelj robe pristao snositi sve troškove.

8) Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog iz stavka 1. ovog članka najkasnije u roku od 14 dana nakon što mu roba bude vraćena, služeći se istim sredstvima kojima se služio potrošač prilikom plaćanja osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da prodavatelj ne mora platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Prodavatelj snosi troškove povrata robe jedino ako su dostavljeni krivi ili oštećeni artikli nastali pogreškom prodavatelja.

Molimo da se prilikom svakog preuzimanja pošiljke pregledaju artikli, ukoliko su oštećeni ili umanjene vrijednosti da se ne preuzimaju od dostavljača (kurira). U suprotnom sve reklamacije i prigovori neće biti uvaženi.

Reklamacije, prigovori i raskidi ugovora šalju se na adresu: Ljekarna Kaštel Farm, Trg K. A. Stepinca 9, 23420 Benkovac ili elektroničkim putem na e-mail: info@tvoljaljekarna.com

Povrat robe može se izvršiti dostavnom službom na adresu: Ljekarna Kaštel Farm, Trg K. A. Stepinca 9, 23420 Benkovac.

Odgovor na prigovor Potrošača (kupca) Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Potrošač (kupac) može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.


Članak 8.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Ljekarna Kaštel Farm se u skladu s Uredbom (EU) br. 2016/679 obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka potrošača (kupaca) na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira potrošače (kupce) o načinu korištenja prikupljenih podataka, te redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Ljekarne Kaštel Farm kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Ljekarne Kaštel Farm, kao i poslovni partneri, odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Ljekarna Kaštel Farm se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

Stranica www.tvojaljekarna.com služi kao elektroničko prodajno mjesto Ljekarne Kaštel Farm. Prilikom registracije fizičke osobe na stranici www.tvojaljekarna.com od Vas tražimo određene osobne podatke kao što su: ime i prezime, email adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, spol i sl. u svrhu pružanja usluge prodaje, te dostave na definiranu adresu.

Označavanjem polja "Primanje obavijesti", korisnik naše web stranice može izabrati želi li primati obavijesti o popustima, akcijama te posebnim ponudama.

Pristup i izmjena podataka
Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na web stranici www.tvojaljekarna.com, gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Slanjem upita na email adresu: info@tvojaljekarna.com korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke o njemu sustav ima pohranjene. Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika
Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu: info@tvojaljekarna.com i podaci će biti obrisani u najkraćem mogućem roku, osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava. Rok za brisanje podataka je do mjesec dana od zadnje narudžbe korisnika kako bismo bili u mogućnosti pravovremeno djelovati ukoliko dođe do povrata isporučene robe. Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor
Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu: info@tvojaljekarna.com.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka
Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Tvojaljekarna.com odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta, pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana.

Našim korisnicima preporučamo da pri izradi lozinke za korisnički račun kombiniraju velika, mala slova i broj kako bi sama lozinka bila što teža za "probijanje". Tvojaljekarna.com ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica već koristimo Wspay™ ( http://www.wspay.info) sustav naplate koji ima najviše standarde zaštite i privatnosti podataka.

Izjavu o privatnosti ZU Ljekarna Kaštel Farm može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama www.tvojaljekarna.com. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti posebno označene sve promjene koje nisu postojale u prijašnjoj verziji. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu www.tvojaljekarna.com. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici www.tvojaljekarna.com. Nastavak upotrebe naše web stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

Svi djelatnici Ljekarne Kaštel Farm i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Članak 9.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Općih uvjeta Potrošač potvrđuje da je pročitao i u potpunosti razumio uvjete korištenja te da ih u cijelosti prihvaća.

Prihvaćanjem ovih Općih uvjeta prodaje proizvoda na www.tvojaljekarna.com Potrošač (kupac) potvrđuje da ih je u cijelosti pročitao i razumio te da je svjestan svih pravnih posljedica prihvaćanja.

Prodavatelj savjetuje Potrošača da ne kupuje na www.tvojaljekarna.com ako nije razumio Uvjete korištenja ili ne prihvaća neki njihov dio.


Ljekarna Kaštel Farm

Trg K. A. Stepinca 9

23420 Benkovac

OIB 53699062508