Tvoja Ljekarna - Najjeftinija i najveća internet ljekarna u Hrvatskoj.

Podrška, pon-pet 8-16h: 023 220 000

Ocuflash kapi za oči 10 ml

Ocuflash kapi za oči 10 ml


Proizvođač: UNIMED PHARMA

6,09 €

KOLIČINA:

OPIS PROIZVODA
OCUflash® je izotonična, puferska otopina za oko, koja kao dodatak sadrži ekstrakt biljke vidac (Euphrasia officinalis). Namijenjena je za ukapavanje u oko ili za ispiranje oka. Ekstrakt biljke vidac (Euphrasia officinalis) djeluje kao antiflogistik i adstrigent. Ova svojstva biljke vidac (Euphrasia officinalis) već dugo se koriste za smirivanje nadraženog (iritiranog) oka te za prevenciju i dodatno liječenje neinfektivnih upala očnih kapaka i konjunktive oka.
OCUflash® je najbolji kolirij za uklanjanje stranih tijela iz oka. Bez savjetovanja s oftalmologom može se koristiti za jednostavno kratkotrajno ispiranje oka, tako što se ukapa u oko ili se koristi kao oblog za kapke. Preparat se koristi u slučaju neugoda u oku, kao što su peckanje, grebanje, svrbež i osjećaj stranog tijela u oku.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE
Za smirivanje nadraženog oka i za dodatno liječenje neinfektivnih upala konjunktive i kapaka, 1-2 kapi, 1-4 puta dnevno ukapati u konjunktivalnu vrećicu oka. Za ispiranje stranog tijela iz oka aplicirajte otopinu sve dok strano tijelo nije uklonjeno te do olakšanja tegoba.
Kada se otvori, OCUflash® je spreman za vanjsku uporabu. Odvrne se zaštitni poklopac, bolesnik nagne blago glavu unazad, okrene bočicu prema dolje i pritiskanjem plastične bočice ukapa propisani broj kapi u donju konjunktivalnu vrećicu. Količina primijenjene otopine ovisi o načinu primjene. Po potrebi otopina se ukapava u oko ili se oko ispire (količina otopine se kontrolira pritiskom bočice). U slučaju upale kapaka, otopina se može koristiti i za pripremu obloga. Prilikom ukapavanja vrhom kapaljke ne treba dodirivati oko, kapke, ni trepavice. Nakon primjene treba odmah čvrsto zavrnuti poklopac da bi se izbjegla kontaminacija. Bočica se čuva u uspravnom položaju.

MOGUĆE NUSPOJAVE
Rijetko se neposredno nakon primjene može javiti prolazan osjećaj blagog peckanja. Također može doći i do reakcije preosjetljivosti.

KOLIČINA 10 ml

-40% Systane gel za oči 10 ml 07/24
Oči i kontaktne leće
Systane gel za oči 10 ml 07/24

-30% Ocuhyl c kapi za oči 10 ml 08/2024
Oči i kontaktne leće
Ocuhyl c kapi za oči 10 ml 08/2024

-22% Makulin kaps. 45
Oči i kontaktne leće
Makulin kaps. 45